Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Το μαγεμένο χαλί: Το λαγωνικό του Ρόουαν (Χένρι Νεφ)


Το μαγεμένο χαλί

Το λαγωνικό του Ρόουαν
Βιβλίο 1


Συγγραφέας: Χένρι Νεφ, ΗΠΑ
Μετάφραση: Ρένια Τουρκολιά-Κυδωνιέως
Σειρά: Μικρή Πυξίδα (από 11 ετών)

Πρώτη έκδοση: Δεκέμβριος 2008
Σελ.: 464 - Τιμή: 18,80 € - ISBN: 978-960-453-470-8

Ο Μαξ ζει μια ήσυχη ζωή στο Σικάγο μέχρι τη μέρα που βρίσκει σ’ ένα μουσείο μια παλιά ταπισερί, η οποία άξαφνα ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του, απεικονίζοντας μια σκηνή από τη ζωή του Κουχούλιν, ενός ήρωα της κελτικής μυθολογίας.

Έτσι ξεκινάει μια μεγάλη περιπέτεια, που θα οδηγήσει τον Μαξ στη Σχολή του Ρόουαν και σε μια επικίνδυνη αποστολή: να σώσει τον κόσμο από το Σκοτάδι που απειλεί να ρουφήξει τα πάντα.

Η φαντασία, η μυθολογία και η κελτική παράδοση είναι συνυφασμένες με εξαιρετικό τρόπο σ’ αυτή την αξέχαστη ιστορία.

“Βασικό και σταθερό άξονα του βιβλίου αποτελούν η ευφυΐα και ο καλόκαρδος χαρακτήρας του Μαξ, ακόμα και όταν τα γεγονότα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα λόγω των απανωτών εκπλήξεων. Το πρώτο αυτό μυθιστόρημα του Νεφ θα κάνει σίγουρα τους αναγνώστες να περιμένουν με κομμένη ανάσα τη συνέχεια της ιστορίας.”




ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο ΧΕΝΡΙ Χ. ΝΕΦ γεννήθηκε το 1973 στη Μασαχουσέτη, μεγάλωσε στο Σικάγο και σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ. Εργάστηκε ως σύμβουλος επιχειρήσεων επί τέσσερα χρόνια, ώσπου πήρε τη μεγάλη απόφαση να κάνει αυτό που πάντα ονειρευόταν: να γράφει παιδικά βιβλία και να διδάσκει παιδιά. Σήμερα διδάσκει Ιστορία και καλές τέχνες σε ένα γυμνάσιο στο Σαν Φρανσίσκο· ΤΟ ΛΑΓΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΟΥΑΝ είναι το πρώτο μυθιστόρημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές