Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Μπέρναρντ Κόρνγουελ: Ο Χλομός Καβαλάρης

Ο Χλομός Καβαλάρης

Συγγραφέας: Μπέρναρντ Κόρνγουελ, Αγγλία

Μετάφραση: Νίκος Παπαδάκης

Σειρά: Ιστορικό Μυθιστόρημα

Πρώτη έκδοση: Δεκέμβριος 2008

Σελ.: 528 - Τιμή: 19,90 € - ISBN: 978-960-453-465-4


Το δεύτερο μέρος της σειράς του Κόρνγουελ «Σαξονικά Χρονικά».

Ο Σάξονας πολεμιστής Ούτρεντ βρίσκεται παγιδευμένος στη δίνη αδιέξοδων καταστάσεων. Τώρα καλείται να επιλέξει αν θα πολεμήσει για τους Βίκινγκς, που τον μεγάλωσαν, ή για το βασιλιά Άλφρεντ, ο οποίος τον απεχθάνεται.

Το Ουέσεξ είναι το τελευταίο βασίλειο της Αγγλίας. Οι Βίκινγκς συγκεντρώνουν τη Μεγάλη Στρατιά τους και ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τη μοναδική τους φιλοδοξία: να κατακτήσουν αυτό το τελευταίο ελεύθερο κομμάτι της Αγγλίας. Όταν ξεχύνονται μέσα από το παγερό σκοτάδι του χειμώνα, ο Ούτρεντ βρίσκεται στο πλευρό του Άλφρεντ. Δυο απολύτως αντίθετοι χαρακτήρες αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Ο βασιλιάς είναι ένας ευλαβής χριστιανός και φιλάσθενος λόγιος, ο Ούτρεντ ένας παγανιστής και αγέρωχος πολεμιστής. Καταφερνούν όμως να σφυρηλατήσουν αυτή την αταίριαστη συμμαχία, που θα τους οδηγήσει επιτέλους μακριά από τους βάλτους, στην κορυφή ενός γυμνού λόφου, όπου τα θλιβερά απομεινάρια του στρατού των Σαξόνων θα υπερασπιστούν με όλη τους τη δύναμη την ίδια την ύπαρξη της Αγγλίας.


“Γεμάτο χιούμορ, δίψα για αίμα, προδοσία και ανδρεία, αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα θα κάνει τους αναγνώστες του να περιμένουν τη συνέχεια της εντυπωσιακής ιστορίας του με κομμένη την ανάσα.”

PUBLISHERS WEEKLY


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΚΟΡΝΓΟΥΕΛ γεννήθηκε στο Λονδίνο και μεγάλωσε στο Έσεξ. Εργάστηκε στο BBC ως παραγωγός στην εκπομπή Nationwide και ως διευθυντής του Τμήματος Τρεχουσών Υποθέσεων στη Βόρεια Ιρλανδία. Το 1979 εγκαταστάθηκε στην Αμερική, όπου ζει μέχρι σήμερα με τη γυναίκα του κι έχει αφοσιωθεί στη συγγραφή. Έχει γράψει μια σειρά μυθιστορημάτων για την περίοδο των Ναπολεόντειων Πολέμων, τα οποία έχουν πουλήσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα σε εννιά γλώσσες και έχουν γίνει σίριαλ για την τηλεόραση με χιλιάδες φανατικούς τηλεθεατές. Ο ΧΛΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ είναι το δεύτερο βιβλίο της σειρά του «Σαξονικά Χρονικά», ενώ κυκλοφορεί και το πρώτο βιβλίο της σειράς, ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί επίσης η Τριλογία του Εκατονταετούς Πολέμου (ΟΙ ΚΑΒΑΛΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑΣ, ΟΙ ΤΟΞΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ και ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ), καθώς και η Τριλογία του Βασιλιά Αρθούρου (Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και ΕΞΚΑΛΙΜΠΕΡ).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.bernardcornwell.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές