Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Μαρία Γεωργιάδου: 366 Μέρες - Εκδόσεις Κέδρος

Μαρία Γεωργιάδου

366 μέρες

(μυθιστόρημα, σελ.: 400, τιμή: 16 €, ISBN: 978-960-04-3834-5, Νοέμβριος 2008)




Η προγραμματισμένη για σήμερα παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Γεωργιάδου "366 Μέρες" αναβάλλεται λόγω των τελευταίων γεγονότων για τη Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου.

Ένας χρόνος απ’ τη ζωή μιας γυναίκας. Σαράντα δύο ετών, μ’ ένα διαζύγιο και μια κόρη στην εφηβεία.

Λίγο μετά τα σαράντα, χωρίς τίποτα σταθερό στη ζωή της.

Εκτός από την ανάγκη της για αγάπη. Που παραμένει η ίδια. Ενώ στον κόσμο της όλα γίνονται «πρώην»: πρώην σύζυγος, πρώην σχέσεις, πρώην εραστές.

Και μια κρυφή ελπίδα. Ότι κάτι θα αλλάξει. Ίσως μέσα σ’ αυτές τις τριακόσιες εξήντα έξι μέρες. Μέρες γεμάτες υποχρεώσεις, πελάτες στην τράπεζα, μηνύματα στο κινητό, βιαστικές συναντήσεις…

Τριακόσιες εξήντα έξι νύχτες. Νύχτες με την κόρη της μπροστά στην τηλεόραση. Νύχτες μοναξιάς σε διπλό κρεβάτι για έναν.

Νύχτες έρωτα σε εργένικα στούντιο, με άντρες ανίκανους να δώσουν κάτι άλλο εκτός από σεξ. Μεθυσμένες νύχτες με τις ομοιοπαθείς φίλες της μιλώντας για σχέσεις που δεν οδηγούν πουθενά…

Το ίδιο κενό.

Πότε και τι θα την απελευθερώσει;

Ένας χρόνος και μία ημέρα από το ημερολόγιο μιας γυναίκας.

Που σε πείσμα όσων την πληγώνουν δε σταματά να ελπίζει.


Η Μαρία Γεωργιάδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αριστούχος απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και απόφοιτη της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Έχει γράψει τα μυθιστορήματα Έκπτωτος άγγελος (εκδόσεις Λιβάνη) και Στη σκιά του πολέμου (εκδόσεις Λιβάνη), καθώς και τα σενάρια για τις τηλεοπτικές σειρές Μια υπέροχη ζωή, Έκπτωτος άγγελος, Στη σκιά του πολέμου και Χήρες Club. Επίσης, έχει μεταφράσει τα θεατρικά έργα Στάση λεωφορείου του Ουίλιαμ Ινγκ (θέατρο Αθηνά), Λίλιομ του Φέρεντς Μόλναρ (θέατρο Σφενδόνα) και Ποπ-κορν του Μπεν Έλτον (θέατρο Αλάμπρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές