Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

«Το Άρωμα του Αδάμ», του Ζαν Κριστόφ-Ρουφέν

Η Ζιλιέτ, μια μαχητική νεαρή οικονομολόγος, αποφασίζει να πάρει μέρος σε μια αποστολή κομάντο για την απελευθέρωση πειραματόζωων. Αυτή η δράση, φαινομενικά αθώα, θα την οδηγήσει στην καρδιά μιας συνωμοσίας με απρόβλεπτες επιπτώσεις, μέσω της οποίας, εν ονόματι της σωτηρίας του πλανήτη Γη, μπαίνει στο στόχαστρο ολόκληρο το ανθρώπινο γένος.

Η ιδιωτική εταιρεία Πληροφοριών «Πρόβιντενς» αναλαμβάνει την υπόθεση. Στρατολογεί δυο πρώην πράκτορες, τον Πολ και την Κέρι, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί απ’ τις μυστικές υπηρεσίες για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ο ένας στην ιατρική και η άλλη στην ψυχολογία. Η έρευνα θα τους οδηγήσει στο συγκλονιστικό σύμπαν των εξτρεμιστικών οικολογικών κινημάτων και σ’ αυτούς που κινούν τα νήματα της μυστικής αντιουμανιστικής δράσης.

Από την Ατλάντα ως την Πολωνία και το Πράσινο Ακρωτήριο, από την Έρημο του Κολοράντο ως τη μυστηριακή Αφρική και το Ρίο ντε Ζανέιρο, διαχέεται ΤΟ ΑΡΩΜΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ, ένα πλανητικό θρίλερ που καθηλώνει και συναρπάζει!


«Ένα εξαιρετικό θρίλερ και, ταυτόχρονα, ένα ντοκουμέντο που σε καθηλώνει.»
PARIS MATCH



Λίγα λόγια για τον συγγραφέ:

Ο ΖΑΝ ΚΡΙΣΤΟΦ-ΡΟΥΦΕΝ γεννήθηκε το 1952. Η ζωή του, η καλλιέργειά του, η αγάπη του για τα ταξίδια, όλα αυτά φαίνεται ότι του άνοιξαν το δρόμο προς τη συγγραφή. Το μυθιστόρημά του Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΒΗΣΣΥΝΟΣ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, τιμήθηκε με τα σημαντικά Βραβεία Goncourt Πρώτου Μυθιστορήματος και Méditerranée 1997, μεταφράστηκε σε 14 γλώσσες και μόνο στη Γαλλία έχει πουλήσει περισσότερα από 200.000 αντίτυπα. Πρώην αντιπρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και επικεφαλής της ανθρωπιστικής αποστολής του γαλλικού Υπουργείου Άμυνας στη Βοσνία το 1993, ο Ρουφέν είναι σήμερα διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Paris-Nord. Έχει γράψει πολλές σημαντικές πολιτικές αναλύσεις, ενώ το βιβλίο του LESCAUSES PERDUES τιμήθηκε με το Βραβείο Interallié 1997. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ (Βραβείο Goncourt 2001 και υποψήφιο για το Μεγάλο Βραβείο Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας) και ΓΚΛΟΜΠΑΛΙΑ.


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση του Διονύση Κάρδαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές