Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

4ο Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης

Οι «Αργοναύτες» Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Πολιτισμό διοργανώνουν τριήμερες εκδηλώσεις από 14 έως 16 Νοεμβρίου 2008 στην αίθουσα «Μακεδονία» του ξενοδοχείου «Φιλίππειον» στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του,

4ου Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης

με θέμα: «Όλυμπος, το βουνό των Θεών».

Συμμετέχουν, ποιήτριες και ποιητές, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τα ποιήματα (από ένα έως τρία), σχετικά με το θέμα, η φωτογραφία και τα βιογραφικά σημειώματα των συμμετεχόντων ποιητριών και ποιητών θα εκδοθούν σε πολυτελή έκδοση, από τον Εκδοτικό Οίκο «Υδρόγειος».
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν μελοποιημένοι στίχοι (τραγούδια), από επιλεγμένους στίχους ποιημάτων των συμμετεχόντων ποιητών. Τα τραγούδια αυτά θα ακουστούν ζωντανά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, από μουσικούς-συνεργάτες των «Αργοναυτών» και θα γραφούν αργότερα σε μουσικό CD και ορισμένα από αυτά θα γίνουν video-clip και θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση.

Γλώσσα συμμετοχής: Ελληνικά.

Όσοι στείλουν ξενόγλωσσα ποιήματα θα μεταφραστούν στα Ελληνικά. Ποιήτριες και ποιητές θα διαβάσουν στο ακροατήριο ποιήματά τους. Θα προσκληθούν να παρευρεθούν οι πρόξενοι των συμμετεχουσών χωρών, όλες οι τοπικές αρχές, βουλευτές, ευρωβουλευτές και άλλοι επίσημοι. Θα τιμηθούν με Αριστεία Τιμής άνθρωποι του πνεύματος για την συνολική προσφορά τους στα γράμματα και τον πολιτισμό. Ειδική κριτική επιτροπή θα βαθμολογήσει τα ποιήματα και τα καλύτερα θα βραβευτούν. Η εκδήλωση θα καλυφθεί από τα Μ.Μ.Ε και θα δοθούν αντίγραφα video, φωτογραφίες και τιμητικά διπλώματα συμμετοχής από περγαμηνή σε όλους τους συμμετέχοντες. Για την παρακολούθηση του Φεστιβάλ διατίθενται ονομαστικές προσκλήσεις.

Την επόμενη ημέρα 16-11-08 θα ταξιδέψουμε με λεωφορεία στον Όλυμπο όπου θα μας υποδεχτούν και θα μας ξεναγήσουν οι Δημοτικές αρχές και η Πολιτιστική Ομάδα Λιτοχώρου θα χορέψει για μας τοπικούς χορούς. Επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι συγκεκριμένος θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μέχρι 30 Οκτωβρίου 2008.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:
1) Με επιστολή, «Αργοναύτες» Αριστοτέλους 34, Τ.Κ. 546 31, Θεσσαλονίκη.
2) Τηλεφωνικά: 2310 254580
3) Με Fax: 2310 254576
4) Με e-mail: info@argonautes.gr, info@idrogios.gr, info@logotechnes.gr
και από τα site’s: www.idrogios.gr & www.argonautes.gr & www.logotechnes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές