Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Patti Smith-Sketches of Pain. Εξόριστη στη Λεωφόρο του Rock ‘N’ Roll, του Γιώργου Τσελώνη

Ατίθαση ως παιδί, μποέμ φοιτήτρια, μουσικός, λάτρης του αυτοσχεδιασμού, μητέρα και ακτιβίστρια… μια πραγματική rock ’n’ roll nigger. Και, πάνω από όλα, ποιήτρια του rock.

Η καλλιτεχνική περσόνα της Patti Smith είναι αποτέλεσμα ποικίλων επιδράσεων: O Bob Dylan, οι Rolling Stones, o John Coltrane, ο Jean Genet, ο William Blake και η Μαρία Κάλλας είναι μόνο μερικοί απ’ αυτούς που συνθέτουν το καλειδοσκοπικό πάνθεον των ερεθισμάτων της.

Το βιβλίο του Γιώργου Τσελώνη μάς εισάγει στο σύμπαν της μεγάλης Αμερικανίδας ποιήτριας του rock ’n’ roll και μας συστήνει τις πηγές απ’ όπου άντλησε την έμπνευσή της.

Μια εμβριθής μελέτη πάνω στο φαινόμενο Patti Smith με στίχους, εκτενή δισκογραφία, αναλυτική βιογραφία και μεταφράσεις συνεντεύξεων της Αμερικανίδας τραγουδοποιού.



Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Γιώργος Τσελώνης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1978. Τα πρώτα τραγούδια που έχουν εντυπωθεί στη μνήμη του είναι το Wuthering Heights της Kate Bush, το Julia των Pavlov’s Dog και το Am Fenster των City. Το 1992 έγραψε τα πρώτα του ποιήματα. Παράλληλα οι σχολικές καταλήψεις του ’90-’91, οι συναυλίες στο Ρόδον, τα βιβλία των Herman Hesse και Aldous Huxley, η θεωρία των αρχετύπων του Jung και η ψυχεδελική μουσική σημάδεψαν την εφηβεία του.
Σπούδασε μετάφραση και διερμηνεία στα αγγλικά και τα ιταλικά και εργάζεται ως διορθωτής-επιμελητής σε εκδοτικό οίκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές