Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Ομάδες που έγραψαν ιστορία

ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μια νέα σειρά βιβλίων για παιδιά

Από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ κυκλοφόρησε το βιβλίο «ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ γεια σου», των Χρήστου Φασούλα και Δομήνικου Κοντολέων.

Ένα βιβλίο φόρος τιμής στην ομάδα που προσέφερε στον ελληνικό αθλητισμό τη μεγαλύτερη επιτυχία του μέχρι σήμερα. Ιστορικά στοιχεία, φωτογραφίες, αναδρομή στη μεγάλη πορεία του 2004 και φυσικά ό,τι πρέπει να γνωρίζουμε για την τωρινή ομάδα, που ενσαρκώνει τις μεγαλύτερες ελπίδες μας.


Πρόκειται για μια νέα σειρά βιβλίων για παιδιά (αλλά και για μεγάλους) με τίτλο ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Βασικός σκοπός: Να τονισθεί η ιδέα του γνήσιου φίλαθλου και όχι του φανατισμένου οπαδού.
Concept χαρακτήρα σειράς: Καλλιέργεια αθλητικής συνείδησης στις νεότερες γενιές.

Τον σχεδιασμό και τη διεύθυνση της σειράς έχει ο γνωστός συγγραφέας Μάνος Κοντολέων και οι άλλοι τίτλοι είναι:
α) ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ
β) Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
γ) Ο ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

Ουσιαστικά κάθε βιβλίο περιλαμβάνει την ιστορία κάθε ομάδας, καταγεγραμμένη με γλώσσα απλή και γλαφυρή με στόχο να συναρπάσει τα παιδιά αλλά κι όσους αγαπούν τη «στρογγυλή θεά» με τα πάθος ενός παιδιού. Τα κείμενα έχουν γράψει ο δημοσιογράφος - συγγραφέας Χρήστος Φασούλας και ο αθλητικογράφος Δομήνικος Κοντολέων. Ο σκιτσογράφος Στάθης εμπλουτίζει με πινελιές κεφιού το κείμενο.

Κάθε βιβλίο, με περίπου εκατό απολαυστικές σελίδες, περιλαμβάνει πολλές έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες και έχει ευχάριστο στην ανάγνωση κασέ, που θυμίζει έντονα περιοδικό. Συγκεντρωτικά υπάρχουν όλες οι πληροφορίες που θα ήθελε να μάθει -και να θυμηθεί- κάθε μικρός και μεγάλος φίλαθλος για την αγαπημένη του ομάδα, σε μια αντικειμενική ανασκόπηση. Και παράλληλα η πορεία της κάθε ομάδας εντάσσεται μέσα στα διάφορα κοινωνικά και αθλητικά γεγονότα, αποδεικνύοντας πως το ποδόσφαιρο είναι στ’ αλήθεια ένα λαϊκό άθλημα, και που με τον τρόπο του συμβάλει κι αυτό στη διαμόρφωση της ιστορίας ενός λαού.

Το βιβλίο της Εθνικής Ελλάδος προλογίζει ο Θοδωρής Ζαγοράκης, του Παναθηναϊκού ο Αριστείδης Καμάρας, του Ολυμπιακού ο Νίκος Αναστόπουλος, και της ΑΕΚ ο Θωμάς Μαύρος. Επίσης γράφουν "σε πρώτο πρόσωπο" τις αναμνήσεις τους οι Αντώνης Αντωνιάδης, Κώστας Πολυχρονίου και Κώστας Νεστορίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές