Τετάρτη 5 Μαρτίου 2008

Τα παιδιά του ουρανού, Λέττας Βασιλείου

Τα παιδιά του ουρανού

Λέττα Βασιλείου

Εικονογράφηση:
ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ


Η Δειλή Νιφάδα
Το Μουτρωμένο Αεράκι
Η Βιαστική Ηλιαχτίδα
Το Αναποφάσιστο Σύννεφο
Η Γκρινιάρα Ψιχάλα

Πέντε τρελούτσικα παιδάκια που ‘χουν παππού τον Ουρανό
τρέχοντας ήρθαν να μας πούνε ένα μεγάλο μυστικό.
Δεν παν μαζί σας στο σχολείο, δεν παίζουνε στη γειτονιά,
όμως, θα δείτε, δε διαφέρουν από εσάς ούτε σταλιά.


Πέντε μικρές ιστορίες σε στίχους με θέμα χαρακτηριστικά παιδιών προσωποποιημένα με στοιχεία του ουρανού.


Η σειρά Παραμύθια… ή μήπως είναι αλήθεια; απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας. Μέσα από κείμενα απλά και κατανοητά, άλλοτε ρεαλιστικά και άλλοτε ονειρικά, τα βιβλία της σειράς φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με θέματα της καθημερινής ζωής. Στόχος των βιβλίων είναι να κινητοποιήσουν τόσο το συναίσθημα όσο και τη λογική των παιδιών.

Τα βιβλία της σειράς Παραμύθια… ή μήπως είναι αλήθεια; είναι ιδανικά για ανάγνωση στο σπίτι ή στο σχολείο, μια και δίνουν αφορμή για συζήτηση με τους μικρούς αναγνώστες.


Ξέρετε ποια είναι η Λέττα Βασιλείου;
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα μικρό κορίτσι που το έλεγαν Λέττα. Από μικρή άκουγε παραμύθια και αρχαίους ελληνικούς μύθους. Τόσο πολύ τα αγάπησε που ευχήθηκε κι αυτή να ζούσε μέσα σ’ ένα παραμύθι. Έβαζε τα παπούτσια της μαμάς της και γινόταν ο παπουτσωμένος γάτος. Έβαζε στο κεφάλι της καλσόν και περίμενε τον πρίγκιπα να κρεμαστεί από τις κοτσίδες της. Έδενε πάνω της σεντόνια και γινόταν η θεά Άρτεμη που έτρεχε στα δάση. Κι όταν ερχόταν το βράδυ, τότε ονειρευόταν, κάτω από τις κουβέρτες της, πως ήταν στη σπηλιά ενός μεγάλου γίγαντα και τραγουδούσε για να τον μαγέψει.
Όταν μεγάλωσε λίγο, τραγουδούσε με την κιθάρα της, που τόσο αγαπούσε, κι έδινε συναυλίες σε πόλεις και χωριά. Κι έγινε μάλιστα δασκάλα κιθάρας, γιατί πήρε δύο μεγάλα πτυχία κι ένα τεράστιο δίπλωμα. Κι όταν μεγάλωσε ακόμα λίγο, ένα καλοκαίρι στην αμμουδιά ήρθε και τη βρήκε η Αχηβάδα και ο Κάβουρας και της ζητήσανε να πει την ιστορία τους στα παιδιά. Έτσι την έκαναν παραμυθού. Κι ύστερα ήρθε Ο Μίμης ο Πατούσας, ο Τσιρλιμίγκος ο ήσυχος καλικάντζαρος, Το γατάκι που ήθελε να γίνει αστροναύτης, οι Τέσσερις φίλοι ψάχνουν τη Γη, Τα μάρμαρα πετούν, Ένα χελωνάκι που το έλεγαν Λούη, τα Αγιοβασιλιάτικα μπερδέματα, Ο αστερίας των Χριστουγέννων, Τα παιδιά του ουρανού, και έχουνε κλείσει ραντεβού μαζί της για να τη δουν πολλοί ακόμη ήρωες παραμυθιών.
Κι επειδή ποτέ δεν μπόρεσε να διαλέξει τι αγαπάει πιο πολύ, τη μουσική ή τα παραμύθια, τα πάντρεψε κι έφτιαξε τρία cd με τραγούδια. Ασημοπράσινο Δάσος-Το Σχολείο των ζώων, Ασημοπράσινο Δάσος-Τα Χριστούγεννα και Ασημοπράσινο Δάσος-Η Κατασκήνωση.
Αν εσείς τώρα θέλετε να της γράψετε ένα γράμμα, μπορείτε να της το στείλετε στη διεύθυνση: Καλλέργη 10, Μελίσσια ή στο ηλεκτρονικό μαγικό ταχυδρομείο lettabasgr@yahoo.com. Αν, πάλι, θέλετε να την καλέσετε στο σχολείο σας, εκείνη θα πάρει ένα μαγικό χαλί, ένα φτερωτό άλογο ή μια τεράστια σαΐτα και… τσουπ! Θα βρεθεί κοντά σας μέχρι να πείτε… παραμύθι!


Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκίτσο στο εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη. Έχει συνεργαστεί με παιδικά περιοδικά ως μεταφράστρια και σκιτσογράφος και με πολλούς εκδοτικούς οίκους ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές