Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008

«Η Αννούλα στην κατασκήνωση», της Ροδούλας Σερδάρη – Παπαϊωάννου

Η Αννούλα στην κατασκήνωσηΠοτέ δε θα το πίστευε η Αννούλα πως η εικοσαήμερη παραμονή της σε μια κατασκήνωση, στην οποία μάλιστα είχε πάει με το ζόρι, θα έπαιζε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα της, αλλά και των σχέσεών της με τους γονείς και τους συνανθρώπους της.
«...Η Αννούλα, με έναν καλά κρυμμένο ενθουσιασμό πίσω από ένα ανέκφραστο πρόσωπο, ανέβηκε αργά αργά -παρ' όλο που ήθελε να τρέξει- σε ένα από τα επάνω κρεβάτια και είπε ψυχρά: "Εγώ θα κοιμάμαι εδώ".»
Τι ήταν λοιπόν αυτό που άλλαξε τα δεδομένα; Τι έγινε τελικά κατά τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου;

Φτιάξτε το σακίδιό σας και ετοιμαστείτε να περάσετε είκοσι υπέροχες ημέρες στην κατασκήνωση μαζί με την Αννούλα και τις φίλες της, να τα μάθετε όλα.

Στη σειρά Χρωματιστές ιστορίες, των εκδόσεων Κέδρος, περιλαμβάνονται σύντομα μυθιστορήματα για παιδιά που διαβάζουν μόνα τους. Τα βιβλία, χάρη στην έγχρωμη εικονογράφησή τους, διευκολύνουν τα παιδιά στη μετάβαση από το εικονογραφημένο παραμύθι στο μυθιστόρημα.



Λίγα λόγια για την Συγγραφέα:
Η Ροδούλα Σερδάρη – Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Κύπρο. Αργότερα ήρθε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά στο Κεντρικό Εθνικό Ωδείο. Αποφοίτησε το 1995 και από τότε διδάσκει μουσική σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία αλλά και σε ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Μαζί με τα παιδιά πάντα διοργανώνει θεατρικές μουσικές εκδηλώσεις με δικά της κείμενα, χαρίζοντας έτσι στους μικρούς μουσικούς της αλησμόνητες αναμνήσεις.
Η άμεση επαφή της με τα παιδιά, που υπεραγαπά και σέβεται, την έκανε να γράψει αυτό το πρώτο της μυθιστόρημα, ενώ είχε προηγηθεί ένα βιβλίο μουσικής «Μαθαίνω μουσική παίζοντας, τραγουδώντας και ζωγραφίζοντας» (εκδόσεις Φίλιππος Νάκας 2004) για παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού. Επίσης το δεύτερο μουσικό βιβλίο για παιδιά νηπιαγωγείου και Α’ Δημοτικού, «Το ταξίδι στη χώρα της μουσικής», βρίσκεται υπό έκδοση (Μάριος Νικολαϊδης & Σια, Ο.Ε., Δεκέμβριος 2006). Είναι παντρεμένη και έχει δύο κόρες.
Διαβάστε τις εντυπώσεις μας από την ανάγνωση του βιβλίου "Η Αννούλα στην κατασκήνωση" κάνοντας κλικ εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές