Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

«Η Έλσα και ο… Σοκολάτα με… γάλα!», της Όλγας Σεχίδου

Η Έλσα και ο … Σοκολάτα με … γάλα!
…της Όλγας Σεχίδου

Εικονογράφηση: Έλλη Γρίβα

Η Έλσα είναι ένα δεκάχρονο κορίτσι με πολλές ανησυχίες και όνειρα. Ονειρεύεται και αγωνίζεται, με τα μέσα που διαθέτει, για έναν κόσμο όπως τον θέλει εκείνη. Έναν κόσμο γεμάτο αγάπη, παιχνίδια και συντροφιές.
Στην προσπάθειά της να επιβάλει τις απόψεις της, δε διστάζει, με τις ερωτήσεις της και τα υπονοούμενά της, να φέρει τους μεγάλους σε αμηχανία. Δεν ανέχεται τις διακρίσεις και η ευκαιρία της δίνεται όταν έρχεται στο σχολείο ένα αγόρι με διαφορετικό χρώμα, ο Τόμι ή ο «Σοκολάτα με … γάλα», όπως τον βαφτίζει η ίδια. Ο Τόμι θα μπει στην παρέα της και θ’ ακολουθήσουν σκηνές με έντονη δράση, χαριτωμένες σκανταλιές και πολλές εκπλήξεις.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.


Λίγα λόγια για την συγγραφέα:
Η Όλγα Σεχίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πολίχνη της Θεσσαλονίκης. Φοίτησε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Από το 1985 υπηρετεί ως εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Μετεκπαιδεύτηκε για δύο χρόνια στο Διδασκαλείο της Θεσσαλονίκης «Δημήτρης Γληνός», κατά τη διάρκεια των οποίων είχε τη δυνατότητα και την ευκαιρία να ασχοληθεί με την παιδική λογοτεχνία για την οποία έτρεφε πάντα ιδιαίτερη συμπάθεια. Παράλληλα ασχολείται με την ποίηση.
Έχει δύο παιδιά, το Θεόφιλο και το Βασίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές