Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Λεωφορείο ο πόθος

«Λεωφορείο ο Πόθος»
από τις 22 Φεβρουαρίου
στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Τέννεσυ Ουίλλιαμς, Λεωφορείο ο πόθος, παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μια νέα πρόταση, από τον σκηνοθέτη Αντώνη Καλογρίδη.

Η πρεμιέρα του έργου είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.



Ο Τέννεσυ Ουίλλιαμς, ένας από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της μεταπολεμικής Αμερικής, έγραψε το Λεωφορείο ο πόθος το 1947. Το έργο ανέβηκε την ίδια χρονιά στο Μπροντγουέι, σε σκηνοθεσία Ελία Καζάν, με τους Μάρλο Μπράντο και Τζέσικα Τάντι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Νέα Ορλεάνη: στις όχθες του Μισισιπή, η λαγνεία, ο πόνος και ο έρωτας αναμειγνύονται με την υγρασία, τον καπνό και τους ρυθμούς της τζαζ. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα «από θαμπές μυρωδιές μπανάνας και καφέ... και τη ζεστή ανάσα του βρώμικου ποταμού» καταφθάνει η λεπτεπίλεπτη και ονειροπόλα Μπλανς (Πέμη Ζούνη) με το λεωφορείο ο «Πόθος». Μοναδική της αποσκευή μια βαλίτσα γεμάτη ψεύτικες γούνες και μπιζού, που κουβαλάνε το βάρος των αναμνήσεων της και τις ελπίδες της «για την καλοσύνη των ξένων».

Σε μια φτωχογειτονιά, «με μια πρόστυχη σχεδόν γοητεία...» μένει η αδελφή της Μπλανς, Στέλλα (Ιωάννα Παγιατάκη), μια γυναίκα γλυκιά, εύθραυστη και φρέσκια, που ξεχνάει τη θλιβερή παιδική της ηλικία στην αγκαλιά του γοητευτικού συζύγου της Στάνλεϋ (Βασίλη Μπισμπίκη). Εκείνος, ένας άντρας που αντιμετωπίζει τη γυναίκα ως τρόπαιο, βλέπει την ισορροπία της ζωής του να διαταράσσεται με την έλευση της Μπλανς.

Η Μπλανς: μια γυναίκα που αναζητά τη μαγεία. Ο Στάνλευ: ένας άντρας ρεαλιστής. Δύο κόσμοι τελείως διαφορετικοί, δύο πρόσωπα που οδηγούνται σε μια αναπόφευκτη σύγκρουση...



Συντελεστές της παράστασης:
Μετάφραση: Χρήστος Νικολόπουλος
Σκηνοθεσία - σκηνικά: Αντώνης Καλογρίδης
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Μουσική: Θόδωρος Οικονόμου
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Φώτης Κάραλης
Οργάνωση παραγωγής: Ροδή Στεφανίδου.


Παίζουν: Πέμη Ζούνη, Ιωάννα Παγιατάκη, Βασίλης Μπισμπίκης, Γιάννης Χαρίσης, Φώτης Ζήκος, Γιώργος Ζώης, Χρύσα Ιωαννίδου, Μάρα Κουκουλά, Θάλεια Σκαρλάτου, Μιχάλης Συριόπουλος.


Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη & Σάββατο 6 μ.μ. & 9 μ.μ.,
Πέμπτη & Παρασκευή 9 μ.μ.
Κυριακή 7 μ.μ..


Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία: €20 κανονικό, €15 φοιτητικό
Εξώστης: €15 κανονικό, €12 φοιτητικό
Ομαδικό: €12 για τις βραδινές και €10 για τις λαϊκές παραστάσεις (Τετάρτη και Σάββατο 6 μ.μ., Πέμπτη 9 μ.μ.).


Πληροφορίες-Κρατήσεις:
Τηλέφωνο ταμείων: 2310 288000
Τηλέφωνο για ομαδικές κρατήσεις: 2310 276455
Βασιλικό Θέατρο - Ε.Μ.Σ.: 9:30 - 21:30
Μονή Λαζαριστών: 9:30 - 13:00 & 17:00 - 21:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές