Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού

Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της Donna E. Norton

Επιμέλεια - Θεώρηση: Μίμης Σουλιώτης
Μετάφραση: Φωτεινή Καπτσίκη - Σεβαστή Καζαντζή

Αντικείμενο αυτού του, κορυφαίου στο είδος του, βιβλίου είναι η παιδική λογοτεχνία και η θέση της στον κόσμο των παιδιών και των ενηλίκων.

Έργο μιας από τις γνωστότερες ειδικούς του αντικειμένου, το βιβλίο -βασισμένο στην έκτη και πιο ενημερωμένη αγγλική έκδοση- ωθεί τον αναγνώστη να εμβαθύνει ο ίδιος στην παιδική λογοτεχνία δείχνοντας τους τρόπους με τους οποίους παιδιά και ενήλικες την αντιλαμβάνονται.

Τα κεφάλαια του βιβλίου είναι οργανωμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε, μαζί με τις ειδικές αναφορές που υπάρχουν, παρέχουν έναν ολοκληρωμένο οδηγό για την κατανόησης της παιδικής λογοτεχνίας.

Το βιβλίο συμβάλει στην ανάλυση σε βάθος της παιδικής λογοτεχνίας στα πλαίσια του σχολικού περιβάλλοντος, σε ό,τι αφορά το ύφος, τα συστατικά της στοιχεία και τις αξίες της. Επικεντρώνεται στην αξιοποίησή της μέσα στην τάξη δίνοντας βάρος στην ανταπόκριση των μαθητών και την εμπειρία των δασκάλων.

Το σύνολο του βιβλίου διαπερνά η διαπολιτισμική προσέγγιση της παιδικής λογοτεχνίας, χωρίς διδακτισμούς και στεγανά, καλύπτοντας κεντρικά ζητήματα όπως η λογοκρισία και ο γραπτός λόγος, έξω από την εθνική, την πολιτιστική ομάδα ή τους όρους οπτικού γραμματισμού κάποιου.

Στις σελίδες του βιβλίου, προσφέρονται συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης για την παιδική λογοτεχνία καθώς και συνεντεύξεις με πολλούς διακεκριμένους συγγραφείς και εικονογράφους.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό βιβλίο, το οποίο, δείχνοντας τους τρόπους με τους οποίους τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη λογοτεχνία, βοηθά τους ενήλικες στο να μοιράζονται μαζί τους τα βιβλία και να τα συντροφεύουν στις προσπάθειές τους να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της παιδικής λογοτεχνίας.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο



Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των εκδόσεων (http://www.epikentro.gr/), από όπου και μπορείτε να παραγγείλετε οποιοδήποτε βιβλίο επιθυμείτε, με έκπτωση 10% και δωρεάν παράδοση σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές