Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

«Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης», του Στηβ Μπέρι

Κυκλοφόρησε, πριν λίγες μέρες, από τις εκδόσεις Πλατύπους, ένα ακόμα βιβλίο του ταλαντούχου συγγραφέα Στηβ Μπέρι, με τίτλο:

«Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης»

Είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο κρυμμένα μυστικά, παιχνίδια εξουσίας και δύναμης, συμφωνίες με τρομοκράτες, και χαρακτήρες που διαφέρουν κατά πολύ και με ποικίλους τρόπους από τον μέσο άνθρωπο. Και όλα αυτά πλεγμένα μαζί με ιστορικά γεγονότα που δεν είναι ευρέως γνωστά, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινά.

Ένα από τα πράγματα που διάβασα και μου άρεσαν (σαν αστείο αλλά και σαν «δίδαγμα») από το βιβλίο αυτό είναι το παρακάτω απόσπασμα:

«…Υπήρχε ένα πουλί που πετούσε νότια για να ξεχειμωνιάσει, αλλά παγιδεύτηκε σε μια χιονοθύελλα κι έπεσε στο έδαφος. Το πουλί πάγωσε, όμως ήρθε μια αγελάδα κι έχεσε πάνω του. Η ζεστή κοπριά ξεπάγωσε το πουλί, κι εκείνο χάρηκε τόσο πολύ, που άρχισε να κελαηδάει. Μια γάτα το πλησίασε για να δει το λόγο του σαματά, ρώτησε αν μπορούσε να βοηθήσει, είδε ότι ήταν γεύμα και το έφαγε.
Τα διδάγματα της ιστορίας: Όποιος σε χέζει δεν είναι εχθρός σου. Όποιος έρχεται να σε βοηθήσει, δεν είναι φίλος σου. Κι αν είσαι κάπου ζεστά και καλά, ακόμα και σ’ ένα σωρό από σκατά, κράτα κλειστό το στόμα σου...»



Για να πάρετε μια γεύση αλλά και να μάθετε τις εντυπώσεις μας από την ανάγνωση του βιβλίου «Αλεξάνδρεια. Ο Φύλακας της Βιβλιοθήκης», κάντε κλικ εδώ!

2 σχόλια:

balabala bambaluna ( pink, of course ) είπε...

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ 2008, ΓΕΜΑΤΟ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ, ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΕΣ, ΠΡΟΟΟΔΟ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ!
BALABALA BAMBALUNA

Ν.Π. είπε...

Ευχαριστούμε πολύ.
Έχετε από όλους εμάς που εργαζόμαστε στην Ματιά τις θερμότερες ευχές μας για το 2008. Υγεία, Αγάπη, Ευτυχία και Δημιουργικότητα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές