Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

1o Πανελλήνιο Θεατρικό Χειμερινό Σεμινάριο - Aμαδρυάδες 2008

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, φοιτητές, θεατρολόγους, μουσικούς, ηθοποιούς και σε όσους επιθυμούν να καλλιεργήσουν την τέχνη του θεάτρου "γράφουμε, σκηνοθετούμε και παίζουμε τις δικές μας ιστορίες" Λίμνη Ν. Πλαστήρα, 29 Γενάρη έως 3 Φλεβάρη 2008.

Το Θεατρικό Εργαστήρι Καρδίτσας Εκπαιδευτικών διοργανώνει το Πανελλήνιο Θεατρικό Χειμερινό Σεμινάριο «Αμαδρυάδες 2008», διάρκειας 40 ωρών, στο Νεοχώρι του Δήμου Νεβρόπολης Αγράφων, στη λίμνη Ν. Πλαστήρα.


Στους υπέροχους και ζεστούς χώρους του ξενοδοχείου «Ανατολή», με θέα τα βαθυπράσινα νερά της λίμνης, το χειμερινό τοπίο αλλά και τις μοναδικές φυσικές τοποθεσίες της περιοχής, οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν βασικές αρχές του θεάτρου: τη δημιουργική γραφή, τη σκηνοθετική άποψη, τη σωματική και λεκτική έκφραση.
Η προσέγγιση του θέματος θα γίνει με την καθοδήγηση των εμψυχωτών μέσα από:
Η διαδικασία της σύλληψης ενός θεατρικού έργου ξεκινάει από την επιλογή του θέματος και κλιμακώνεται με την ανάπτυξη της πλοκής και τον καθορισμό των ρόλων. Η διαδικασία αυτή κορυφώνετε με την παράσταση προς την οποία συγκλίνουν και οι υπόλοιποι παράγοντες ( μουσική, χορογραφία, σκηνογραφία κλπ).


Εμψυχωτές-εισηγητές:
- Ελένη Καραμπέτσου, σκηνοθέτης «μ’ αρέσει όταν μιλάς. Ιστορίες που γίνονται θέατρο»
- Νίκος Αρμάος, σκηνοθέτης «αφήγηση – θεατροποίηση»
- Ηρακλής Λογοθέτης, κριτικός θεάτρου – συγγραφέας «από το κείμενο στην παράσταση»
- Παρασκεύη Πηνιώτη, ηθοποιός- συγγραφέας «Ο θάνατος του PIRANDELLO»
- Ανδρέας Ζυγογιάννης, θεατρολόγος «Οι αρυτίδωτες φωνές»
- Βασιλική Κυρίτση, καθηγήτρια χορού «ο έρωτας για το χορό και ο χορός για τον έρωτα»
- Δημήτρης Χαραλαμπίδης, εκπαιδευτής τοξοβολίας «σημείο φυγής»
- Σπύρος Μπουντούρης, εμψυχωτής θεάτρου «σ- πάθη 4/4»


Παράλληλες Δράσεις:
Ξιφασκία, τοξοβολία, φωτογραφία, παρασκευή αγραφιώτικης χορτόπιτας & άνοιγμα φύλλου από την κα. Σοφία, βότανα που θα μαζέψει η κα. Ελένη, περίπατοι στο βουνό, προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους, μουσικές βραδιές.

Αναλυτική περιγραφή των εργαστηρίων και βιογραφικά όλων των εισηγητών - εμψυχωτών στην ιστοσελίδα: http://www.theatrokar.gr/


Προσέλευση: Τρίτη 29/1/2008, ώρες: 15:00 – 17:00
Αναχώρηση: Κυριακή 3/2/2008, μετά τις 12:00
Δίδακτρα - Παραμονή (5 νύχτες) - Διατροφή (Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό με παραδοσιακές γαστρονομικές απολαύσεις) - Έντυπα Σεμιναρίου: 325 ευρώ / 300 ευρώ για φοιτητές.

Δηλώσεις και όροι συμμετοχής: Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποστείλουν την αίτηση και αφού επιλεγούν, να καταθέσουν το αντίστοιχο ποσό στο λογ/σμό 320-002101-263505 της ALPHA BANK και να αποστείλουν την απόδειξη κατάθεσης της τράπεζας στο fax: 24410 23025 ή στις ηλεκτρ. διευθύνσεις: theatrokar@sch.gr, theatrokar@yahoo.gr

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 20/1/2008.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Τα χρήματα δεν επιστρέφονται, παρά μόνο στην περίπτωση ματαίωσης του σεμιναρίου.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Οργάνωση: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ σε συνεργασία με: Ιερά Μητρόπολη Φαναριοφερσάλων, ΔΕΤΑΚ, ΑΝΚΑ, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ν. Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσας, Δήμο Νεβρόπολης Αγράφων, Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Λέσχης Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας, Πανελλήνιο ΔΙΚΤΥΟ για το Θέατρο στην εκπαίδευση. Υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ.

Πληροφορίες: στην ιστοσελίδα http://www.theatrokar.gr/ και στα τηλέφωνα 24410 23025 / 6974 958683

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές