Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2007

Όμορφη ζωή, της Ζέτας Κουντούρη

Δώδεκα ιστορίες που μιλούν για την αντρική μοναξιά, τη ζήλια, τις ενοχές, την τρέλα, το φόβο του θανάτου, τον έρωτα.
Η Ζέτα Κουντούρη μας ξεναγεί με ευαισθησία και πικρό συχνά χιούμορ στις σχέσεις και στα μύχια συναισθήματα των ηρώων της, στα φανερά και απόκρυφα μονοπάτια της «όμορφης ζωής» τους.
Ο αποτυχημένος συγγραφέας και η απροσδόκητη μουσαφίρισσά του, ο αρρωστοφοβικός επιχειρηματίας που αδυνατεί να καταλάβει τι δεν πήγε καλά στο γάμο του, ο νεαρός όλο τρυφερότητα κατσαριδοκτόνος, ο ζηλότυπος σύζυγος, ο γιατρός που δεν αντέχει το βλέμμα της άγνωστης που τον παρακολουθεί, ο διάσημος μουσικός και το μυστικό του, ο υπάλληλος του ταχυδρομείου και η ανεξήγητη υπνηλία του… πρόσωπα με διαφορετικές πορείες και κοινή συνισταμένη τους δαίμονες που τα κατατρέχουν, γνώριμα και ταυτοχρόνως άγνωστά μας, ταυτίζουν τους δρόμους τους με τους δικούς μας και μάς γίνονται οικεία και αγαπητά.


Η Ζέτα Κουντούρη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος κι εργάζεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με γνωστά λογοτεχνικά περιοδικά: Πλανόδιον, Ευθύνη, Περίπλους, Εμβόλιμον, Ανατολικός, κ.α.


Έχει γράψει επίσης τα:

- Η Πρεμιέρα, 1992 Εστία
- Σας είδα, 1995 Εστία
- Αίσθηση Γυναίκας – Προσεγγίσεις ζωής (συλλογικός τόμος), 2000 Καστανιώτης
- Η Λεγάμενη, 2005 Κέδρος, 2η έκδοση 2006

1 σχόλιο:

marilena είπε...

πολύ ωραίο βιβλίο... κάθε διήγημα και μια ταινία μηκρού μήκους.
Με χιούμορ και με μια γλυκόπικρη αποδοχή που θυμίζει ενηλικιίωση.
Αντιήρωες της διπλανής πόρτας, ψυθιρίζουν στο αυτί μας και μας κάνουν να τους αγκαλιάσουμε και να τους αγαπήσουμε ακόμη πιο πολύ.
Μια πολύ άρτια δουλειά, ώριμη και γεμάτη ευαισθησία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές