Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

«88 ΒΕΛΑΝΙΔΙΕΣ ΚΑΙ ΜΥΡΙΕΣ ΑΝΕΜΩΝΕΣ»

Το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «88 Βελανιδιές και Μύριες Ανεμώνες», θα παρουσιάζεται από τις 27 Νοεμβρίου στις τάξεις των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η καινοτόμος αυτή πρωτοβουλία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, προσφέρει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους μαθητές, την ευκαιρία για περιβαλλοντική, κοινωνική και αισθητική αγωγή μέσα από το Θέατρο.

Οι «88 Βελανιδιές και Μύριες Ανεμώνες» ισορροπούν μεταξύ θεατρικής παράστασης και παιχνιδιού. Το σενάριο εμπλέκει τους μαθητές από την πρώτη στιγμή με τη βοήθεια τριών ηθοποιών (δύο κοπέλες και ένα αγόρι) που θα παίζουν πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Το θέμα είναι οικολογικό με έμφαση στην κατάλληλη διαχείριση του δάσους και στον σεβασμό στις οικογένειες των ζώων. Περιλαμβάνει μία μικρή θεατρική παράσταση στην αίθουσα διδασκαλίας με ενσωματωμένο θεατρικό παιχνίδι με τους ηθοποιούς, εκπαιδευτικό δράμα, όπου οι μαθητές θα αποφασίζουν υπεύθυνα για την τύχη των ηρώων και το μέλλον του δάσους.


Οι παραστάσεις στα σχολεία θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης.
Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Κα Φιλοθέη Ελευθεριάδου
Τηλ.: 2310242629
Κιν.: 6936935437



Σύλληψη – σχεδιασμός - διδασκαλία θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος:
Περσεφόνη Σέξτου


Συμμετέχουν οι ηθοποιοί - θεατροπαιδαγωγοί:
Απόστολος Ορνιθόπουλος
Αγγελική Παπαγρηγορίου
Μαρία Τσιτρούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές