Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2007

Κιθαιρώνας: Ο μυστικός κήπος και «Βάκχες» του Ευριπίδη

Στις σκηνές του Κ.Θ.Β.Ε. επιστρέφουν οι παραστάσεις του 1ου Φεστιβάλ «Διονύσου Λόγος» που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το καλοκαίρι στη Μαρώνεια της Θράκης.: Κιθαιρώνας: Ο μυστικός κήπος σε χορογραφία Δημήτρη Κυανίδη και Από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Το χοροθέατρο Κιθαιρώνας: Ο μυστικός κήπος παρουσιάζεται στην Ε.Μ.Σ. στο πλαίσιο των 42ων Δημητρίων από τις 10 έως τις 14 Οκτωβρίου. Η παράσταση για έξι γυναίκες και έναν άνδρα μεταφέρει συμβολικά τον μύθο στην πραγματικότητα της σύγχρονης γυναίκας.
«Η παράσταση αποφεύγει τη μεταφορά μίας και μόνης δραματουργικής αφήγησης του κειμένου των Βακχών και στέκεται σε εικόνες από τον μύθο, που αποτελούν μία προβολή των συμβολικών του στοιχείων στο σήμερα. Η ιδέα της βακχείας, όπως αυτή θα πραγματοποιούνταν τότε και σήμερα, είναι η φυγή από την πραγματικότητα της πόλης.» (Από το σημείωμα της δραματολόγου της παράστασης).
Η παράσταση ανεβαίνει σε χορογραφία Δημήτρη Κυανίδη, δραματουργική επεξεργασία Μαρία Μυτιλινάκη, μουσική σύνθεση- επιμέλεια Χρύσανθου Χριστοδούλου, σκηνικά-κοστούμια Αθανάσιου Κολαλά.
Χορεύουν: Μαρλέν Βερσιούρεν, Πόλυ Βόικου, Φάνια Γρηγορίου, Σοφία Καλπενίδου, Έλενα Σγουραμάνη, Ηλίας Τσάκωνας, Πένυ Χριστοπούλου.


Η παράσταση Από τις Βάκχες του Ευριπίδη επιστρέφει θριαμβευτικά στο Βασιλικό Θέατρο για συνολικά δέκα παραστάσεις από τις 18 έως τις 28 Οκτωβρίου, μετά την επιτυχή παρουσίασή της στο 8ο Φεστιβάλ Βουθρωτού, στην Αλβανία, στο 1ο Φεστιβάλ «Διονύσου Λόγος» στη Μαρώνεια της Θράκης και στο Φεστιβάλ Bitola (Μοναστήρι) της Fyrom.
Οι κάτοικοι ενός φανταστικού χωριού της Θράκης συγκεντρώνονται κάθε τρία χρόνια σε ένα συγκεκριμένο μέρος και αναπαριστούν τον μύθο των Βακχών. Στήνουν μία παράσταση που αποπειράται να «δέσει» τις «Βάκχες» του Ευριπίδη με τα εναπομείναντα σπαράγματα της διονυσιακής λατρείας με τα απλά μέσα που διαθέτουν και με ο,τι ο χρόνος έχει μεταφέρει από την παράδοση μέχρι τις μέρες μας με τη συντροφιά του κρασιού και της «ζωντανής» μουσικής μέσα από στοιχεία λαϊκών δρώμενων.
Η παράσταση Από τις Βάκχες του Ευριπίδη παρουσιάζεται σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου, σκηνικά και κοστούμια Ευαγγελίας Κιρκινέ, μουσική Κώστα Βόμβολου, χορογραφία Κώστα Γεράρδου. Στο ρόλο του Διόνυσου εμφανίζεται ο Στράτος Τζώρτζογλου, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Χρήστος Σουγάρης, ο Κώστας Σαντάς, η Ιωάννα Παγιατάκη κ.ά. Η μουσική της παράστασης είναι «ζωντανή» ενώ συμμετέχει πολυμελής χορός.

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: 20 ευρώ
Φοιτητικό: 15 ευρώ
Ομαδικό: 12 ευρώ

Βασιλικό Θέατρο: 9:00- 17:00

Ε.Μ.Σ: 13:00- 21:00

Πληροφορίες - κρατήσεις: τηλ. 2310 288000


Μέγας χορηγός: ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ υπηρεσίες, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΛΟΪΑ

Χορηγοί επικοινωνίας : ΕΡΤ Α.Ε., ΕΤ3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές