Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Ακροάσεις για το θεατρικό εργαστήρι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Οι ακροάσεις για το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ του ΚΘΒΕ θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2). Στην Αθήνα οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη (Ακαδημίας 3, τηλ, 210-3636144) και στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Κνωσσός (Κνωσσού 11 και Πατησίων 195, Πλατεία Αμερικής, τηλ: 210- 8677.070).

Την πρώτη μέρα των ακροάσεων όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι παρόντες στις 10π.μ., ντυμένοι με άνετα ρούχα για κίνηση και με την υποχρέωση να γνωρίζουν ένα τραγούδι a cappella.
Το Θεατρικό Εργαστήρι απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, αποφοίτους θεατρικών σχολών καθώς και αποφοίτους πανεπιστημιακών θεατρικών σχολών, έως 35 ετών, με καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Στην πρώτη φάση της λειτουργίας του, από τον Οκτώβριο του 2007 έως τον Απρίλιο του 2008, θα λειτουργήσουν τρεις σεμιναριακοί κύκλοι, οι οποίοι μέσω ερευνητικής δουλειάς και δοκιμών θα οδηγήσουν σε σειρά παρουσιάσεων δύο ή και τριών έργων από τους σκηνοθέτες Νικαίτη Κοντούρη, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Έκτορα Λυγίζο και με την συνεργασία των Αναστασία Θεοφανίδου, Κώστα Βόμβολου και Νίκου Βουδούρη. Στα σεμινάρια – master-classes θα διδάξουν καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες και θεωρητικοί του θεάτρου μεταξύ των οποίων οι: Ελένη Βαροπούλου, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ρένη Πιττακή, Σοφία Μιχοπούλου, Δημήτρης Δημητριάδης, Δημήτρης Μαρωνίτης, Πλάτων Μαυρομούστακος, Σαββίνα Γιαννάτου, Μαριέλα Νέστορα, Κώστας Αρώνης, Νικήτα Μιλιβόγιεβιτς και Αλεξάντερ Ποπόφσκι, ενώ την οργάνωση και τον συντονισμό έχει αναλάβει η σκηνοθέτις Νικαίτη Κοντούρη.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στα τηλέφωνα 2310-268307 και 2310-263359.
Το Θεατρικό Εργαστήρι πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»- ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές