Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

«Η παραφωνία», του Δημήτρη Σωτάκη

Εκδόθηκε προσφάτως στην Ολλανδία το μυθιστόρημα του Δημήτρη Σωτάκη «Η παραφωνία» (Κέδρος, 2005) και έχει λάβει ήδη τις πρώτες θετικές κριτικές.

Δημήτρης Σωτάκης – Η παραφωνία

Μπορεί μια ασήμαντη παραφωνία να διαλύσει τη ζωή ενός ανθρώπου; Τι ακριβώς συνέβη κατά τη διάρκεια εκείνης της πρόβας; Γιατί ο μαέστρος της χορωδίας κρύβει τόσο μίσος μέσα του; Ο Φι, ένας ερασιτέχνης μουσικός, περικυκλωμένος από κακόηχες παρτιτούρες και φάλτσες νότες, πέφτει στην ενέδρα των «αρχιμουσικών» αυτού του κόσμου. Όμως ο Φι δε μπορεί να θυμηθεί εκείνη του την παραφωνία, είναι καλός τραγουδιστής και σίγουρος ότι ποτέ δεν παραφώνησε, όσο κι αν επιμένουν ο μαέστρος και οι φίλοι του. Πασχίζοντας να αποδείξει ότι άδικα του καταλογίζουν εκείνη την καταραμένη παραφωνία, ανακαλύπτει ότι τίποτα πλέον δεν είναι αυτονόητο και ότι η καλλίφωνη ζωή του είναι ένα κακόγουστο αστείο.


Ο Δημήτρης Σωτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα (Το σπίτι, 1997, Η πράσινη πόρτα, 2002) και τη συλλογή διηγημάτων, Έντεκα ερωτικοί θάνατοι, 2004. Η παραφωνία είναι το τέταρτο βιβλίο του. Προσφάτως εκδόθηκε το τελευταίο του μυθιστόρημα Ο άνθρωπος καλαμπόκι (Κέδρος, 2007). Μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στο γράψιμο και στη μουσική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές